Lenzen

U kunt bij Mijn Optiek Kale terecht voor verschillende soorten lenzen. Wij hebben de volgende lenzen in ons assortiment: daglenzen, 2-weekse contactlenzen, maandlenzen, maatwerk lenzen, nachtlenzen, harde lenzen en multifocale lenzen. Onze vakkundige contactlenzenspecialisten adviseren u graag welk merk of type lens het meest geschikt is voor uw oog. Maak vandaag nog een afspraak of kom langs in onze optiek!

Contactlenzen voor iedereen

  • 1

Zijn contactlenzen geschikt voor kinderen? Vaak wordt er gedacht dat uw kind eerst uitgegroeid moet zijn voordat er over gegaan kan worden op contactlenzen. Het is alleen zo dat er geen leeftijdsgrens zit aan het dragen van contactlenzen. Sterker nog, lenzen op jongere leeftijd kan zelfs voordelen bieden.

Contactlenzen voor kinderen

Contactlenzen geven kinderen de vrijheid om speels en actief te kunnen zijn, zonder zich zorgen hoeven te maken dat de kinderbril beschadigt of kapot gaat. Bijvoorbeeld tijdens zwemmen of andere sporten. Het belangrijkste bij het dragen van contactlenzen is de motivatie, zowel bij u als ouders als bij uw kind.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor contactlenzen:

  • DaglenzenDit zijn zachte lenzen en deze worden dagelijks vervangen.
  • MaandlenzenDit zijn ook zachte lenzen en kunnen 30 dagen gedragen worden.
  • Harde lenzenDit zijn contactlenzen die overdag gedragen worden, deze gaan lenzen 2 jaar mee.
  • NachtlenzenDit zijn harde contactlenzen die in de nacht gedragen worden en waarbij je overdag scherp ziet zonder bril en/of lenzen. Nachtlenzen is alleen mogelijk bij bijziendheid
  • Myopie ManagementDit zijn oplossingen voor de remming van de sterkte voor kinderen met een min sterkte. Dit kan gedaan worden met een daglens of een nachtlens. Vraag de contactlensspecialist naar de mogelijkheden.

Speciale lenzen voor kinderen

Heeft u nog vragen? Bel gerust voor het maken van een afspraak, dan kijken wij samen naar de juiste kijkoplossing voor uw zoon of dochter. Mijn Optiek Kale is gespecialiseerd in kinderbrillen in Zwolle en omgeving.