Nieuws

Op deze nieuwspagina houden wij u graag op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen bij Mijn Optiek Kale. Ook leest u hier blogberichten over bijvoorbeeld hoe u uw ogen het beste kunt beschermen tegen UV stralen.   

Nieuwsberichten Mijn Optiek Kale

  • 1
  • 2
  • 3
19 aug 2019

Het is moeilijk om te achterhalen of uw kind(eren) een bril nodig heeft. Uw kind kan nog niet goed uiten of hij of zij oogklachten ervaart. In onze eerste blog vertellen wij hoe u erachter kunt komen of uw kind een bril nodig heeft. Het vroegtijdig opsporen van oogafwijkingen voorkomt oogschade op latere leeftijd.

Symptomen slecht zien bij kinderen

Om erachter te komen of uw kind een bril nodig heeft, is het mogelijk om bepaalde gedragingen te herkennen. Deze kunnen erop duiden dat uw kind slechter ziet, bijvoorbeeld moeite met het concentreren in de klas, moeite met het lezen van teksten (veraf of dichtbij), veel wrijven in de ogen of last van hevige hoofdpijn. Ook worden de ogen van kinderen steeds vaker blootgelegd aan beeldschermen, zoals televisie, mobiele telefoons en/of tablets. Hierdoor kunnen kinderen moeite krijgen met zien. Herkent u één van de bovenstaande symptomen bij uw kind? Dan is het mogelijk dat uw kind een bril nodig heeft.

Oogmeting voor kinderen

Wanneer uw kind nog niet goed kan lezen, adviseren wij u allereerst de ogen van uw kind te laten controleren door een orthoptist in het ziekenhuis. In het ziekenhuis worden de ogen getest om oogafwijkingen op te sporen. Kinderen die wel al goed kunnen lezen, kunnen bij Mijn Optiek Kale terecht voor een vakkundige oogmeting.

De ogen van kinderen

Het is verstandig om de ogen van uw kind regelmatig te laten meten bij een deskundige opticien of optometrist. De oogspecialisten van Mijn Optiek Kale kunnen onderzoeken of uw kind een bril nodig heeft. Daarnaast heeft de optiek in Stadshagen (Zwolle) een groot assortiment kinderbrillen. Wij hebben brillen van de merken Vingino, Dutz Kids en Red, Lookkino en Look@me in onze collectie opgenomen. Ons team helpt uw kind graag met het vinden van de mooiste en/of gaafste bril!