Nieuws

Op deze nieuwspagina houden wij u graag op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen bij Mijn Optiek Kale. Ook leest u hier blogberichten over bijvoorbeeld hoe u uw ogen het beste kunt beschermen tegen UV stralen.   

Nieuwsberichten Mijn Optiek Kale

  • 1
4 sep 2019

Het vroegtijdig opsporen van oogproblemen is voor ieder kind en ouder van belang. Uw kind heeft een bril nodig als de ogen afwijkende gedragingen vertonen, zoals niet goed zien of een lui oog hebben. In onze nieuwste blog vertellen wij over de meest voorkomende oogafwijkingen bij kinderen.

 

  1. Bijziendheid

Bijziendheid houdt in dat het zicht in de verte slechter is dan dichtbij. Een kind kan hierdoor bepaalde objecten van veraf niet goed zien maar voorwerpen van dichtbij juist wel. Heeft u kind moeite met het lezen van teksten op een schoolbord of de ondertiteling van een film? Dan zijn dit mogelijk symptomen van bijziendheid. Kinderen met bijziendheid hebben een kinderbril met min-sterkte nodig.

 

  1. Verziendheid 

In plaats van voorwerpen die veraf staan slecht te kunnen zien heeft een kind met verziendheid moeite met objecten van dichtbij scherp te krijgen. Problemen waar kinderen met verziendheid, ook wel hypermetropie genoemd, tegen aanlopen zijn het lezen van teksten of het kijken naar beeldschermen. De meest voorkomende klachten zijn dan ook hoofdpijn en vermoeidheid. Een kinderbril met plus-sterkte is bij verziendheid een passende oplossing. 

 

  1. Lui oog

Een lui oog houdt in dat één van de twee ogen achterblijft in de ontwikkeling. Het zwakkere oog, ook wel amblyopie genoemd, is een veel voorkomende oogaandoening bij jonge kinderen. Symptomen van een lui oog zijn dat uw kind vaak zijn of haar ogen dichtknijpt. Een lui oog kan worden behandeld door het afplakken van het sterkere oog of oogdruppels. 

 

  1. Scheel kijken

In vaktermen ook wel strabisme genoemd, houdt in dat de kinderogen niet gelijktijdig naar één punt kunnen kijken. De ogen staan dus in verschillende richtingen wat kan leiden tot zichtproblemen zoals wazig of dubbel zicht. Bij kinderen tot vijf jaar kan scheel kijken vanzelf overgaan doordat de ogen nog volop in ontwikkeling zijn. Heeft u het vermoeden dat uw kind scheel kijkt? Raadpleeg een oogspecialist om vroegtijdig strabisme te constateren. Deze oogaandoening is te behandelen met afdekpleisters of een kinderbril. 

 

Oogtest voor kinderen

Het is nooit te vroeg om de ogen van uw kind te laten testen op oogafwijkingen. Maak vandaag nog een afspraak voor uw kind om een oogtest te doen.