Nieuws

Op deze nieuwspagina houden wij u graag op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen bij Mijn Optiek Kale. Ook leest u hier blogberichten over bijvoorbeeld hoe u uw ogen het beste kunt beschermen tegen UV stralen.   

Nieuwsberichten Mijn Optiek Kale

  • 1
  • 2
  • 3
7 oct 2019

Heeft u de afgelopen tijd gemerkt dat uw kind moeite heeft met het lezen van tekst op het schoolbord? Of dat uw zoon of dochter de mobiele telefoon te dicht voor zijn of haar neus houdt om zo berichten goed te kunnen bekijken? Dit kunnen indicaties zijn dat uw kind minder goed ziet. Een kinderbril kan in deze situaties een oplossing bieden. In onze nieuwste blog geeft Mijn Optiek Kale, specialist in kinderbrillen, advies waarop u moet letten bij het kiezen van een bril voor uw kind.

Pasvorm kinderbril

Allereerst is de pasvorm van de kinderbril een belangrijk element aangezien een brilmontuur niet te groot of te klein moet zijn. Uw zoon of dochter moet niet over of onder de bril heen kunnen kijken. Een bril met ronde vormen zorgt ervoor dat uw kind een grotere kijkzone krijgt. Daarnaast moet de bril niet te strak zitten: de bril moet niet tegen de zijkant van het hoofd van uw kind aan duwen. Onze opticiens adviseren graag welke kinderbril de juiste pasvorm heeft voor uw zoon of dochter

Tegen een stootje kunnen

Kinderen spelen graag buiten en zijn hierdoor erg bewegelijk. Hierdoor is het belangrijk dat de bril tegen een stootje kan. Ook wanneer uw zoon of dochter op sport zit, is dit van belang. Een kinderbril moet bijvoorbeeld niet bij een snelle beweging van de neus afvallen. Flexibele pootjes bieden een oplossing, dit omdat zij meer klappen kunnen opvangen en staan minder snel scheef. De meeste kinderbrillen zijn breukbestendig en ook steviger in vergelijking met brillen voor volwassenen.

Schitteringen verminderen

Ten slotte is het belangrijk dat de glazen van de kinderbril worden ontspiegeld om zo hinderlijke schitteringen te verminderen. Uw zoon of dochter kan een scherp beeld behouden, ook wanneer hij/zij in de zon staat.

Kinderbrillen Zwolle

Staat u op het punt om een (nieuwe) bril voor uw zoon en/of dochter te kopen? Kom langs in onze brillenwinkel in Zwolle (Stadshagen) om samen met uw kind een kinderbril uit te zoeken. Wij helpen graag met deze zoektocht!