Nieuws

Op deze nieuwspagina houden wij u graag op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen bij Mijn Optiek Kale. Ook leest u hier blogberichten over bijvoorbeeld hoe u uw ogen het beste kunt beschermen tegen UV stralen.   

Nieuwsberichten Mijn Optiek Kale

  • 1
  • 2
  • 3
2 dec 2019

Gaat u komende winter op skivakantie? Een goede zonnebril mag zeker niet ontbreken wanneer u afreist naar een winterse bestemming. In onze nieuwste blog vertellen wij waarom het dragen van een zonnebril tijdens de wintersport essentieel is.

Ogen beschermen tegen schadelijke uv-straling

Niet alleen op zonnige dagen is het dragen van een zonnebril een vereiste, maar ook tijdens de wintersport. De witte pistes en de felle zon kunnen ervoor zorgen dat u last kunt krijgen van oogirritaties, waaronder tranende en prikkende ogen. Door het dragen van een goede zonnebril die geschikt is voor wintersport heeft u hier geen last meer van.

Voorkom sneeuwblindheid

Het fel witte sneeuw weerkaatst tachtig procent van alle zonnestralen. Dit betekent dat hoe hoger u zich begeeft op de piste, hoe meer uv-straling er aanwezig is. Wanneer u uw ogen niet beschermt tegen de zon, bestaat er de kans dat u last krijgt van sneeuwblindheid. Dit is een soort hoornvliesontsteking waarbij de ogen door de uv-straling licht worden aangetast. De ogen voelen branderig aan, worden rood en de oogleden kunnen opzwellen.

Naast een skibril ook een zonnebril

Een wintersporter heeft vaak een skibril op tijdens het skiën of snowboarden, maar vergeet niet een gewone zonnebril te dragen wanneer u aan het uitrusten bent op het terras. Ook tijdens een stevige wandeling is het dragen van een zonnebril verstandig. Daarnaast is het dragen van een zonnebril in de winter natuurlijk super fashionable! Zonnebrillen met 100 procent uv-bescherming of een UV400 sticker zijn het meest geschikt voor de wintersport. Wintersporters kunnen daarnaast ook letten op het CE-keurmerk: niveau 4 is het meest geschikt. Wij adviseren gepolariseerde glazen, omdat deze glazen extra rust aan uw ogen bieden. Ten slotte dient de bril goed aan te sluiten op uw gezicht om enige zoninval te voorkomen.

Zonnebrillen voor de wintersport

Bent u op zoek naar een mooie winterzonnebril? Mijn Optiek Kale heeft verschillende zonnebrillen voor (fanatieke) wintersporters. De glazen van Revo zijn polariserend en geschikt voor outdoor activiteiten. Kom langs in onze winkel en vraag naar de mogelijkheden.