Nieuws

Op deze nieuwspagina houden wij u graag op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen bij Mijn Optiek Kale. Ook leest u hier blogberichten over bijvoorbeeld hoe u uw ogen het beste kunt beschermen tegen UV stralen.   

Nieuwsberichten Mijn Optiek Kale

  • 1
6 feb 2020

Wanneer bent u voor het laatst bij een opticien geweest om uw ogen te laten controleren? Mijn Optiek Kale, opticien in Stadshagen (Zwolle), adviseert u om minimaal één keer per jaar een gediplomeerde opticien te bezoeken voor een oogonderzoek (ook wel een oogmeting of oogcontrole genoemd). In onze nieuwste blog leggen wij uit waarom een periodieke oogcontrole verstandig is.

Hoe gezond zijn uw ogen?

Uw zicht verandert door de jaren heen. U kunt klachten als hoofdpijn of vermoeidheid ervaren na verloop van tijd. Vanaf 55 jaar heeft bijna iedere Nederlander volgens recent onderzoek een multifocale bril of contactlenzen nodig. Wanneer u ouder wordt neemt de kans op oogaandoeningen toe, zoals staar. Indien u periodiek, minimaal één keer per jaar, een oogmeting laat doen kunnen de oogspecialisten veranderingen in uw ooggezondheid in een vroeg stadium opsporen.

Ervaart u problemen met kijken?

Merkt u dat u tijdens het lezen last krijgt van uw ogen? Of vindt u op afstand kijken steeds lastiger worden? Mijn Optiek adviseert u om meteen een afspraak te maken voor een oogonderzoek. Ook wanneer u vermoeide of branderige ogen heeft kan een oogmeting uitkomst bieden. Deze oogaandoeningen komen de laatste jaren steeds vaker voor, mede doordat mensen steeds meer en langer naar beeldschermen kijken. Een beeldschermbril (ook wel computerbril genoemd) biedt vaak een oplossing!

Zijn er oogaandoeningen in de familie?

Heeft u in de familiekring een familielid met een chronische ziekte? Bepaalde chronische ziektes kunnen leiden tot oogaandoeningen en daarom is het van belang om regelmatig uw ogen te laten controleren bij een opticien. Een bekend voorbeeld is hier diabetes: na verloop van tijd kan er door deze ziekte een beschadiging van netvlies worden veroorzaakt.

Zijn visuele beperkingen te voorkomen?

Bij tijdige constatering kunnen gevolgen van blind- of slechtziendheid worden beperkt dan wel voorkomen. Het beschermen van uw ogen tegen UV-licht, bijvoorbeeld door het dragen van een zonnebril, is zeer belangrijk. Ook wanneer u last heeft van uw ogen kan het niet kwaad om een bezoek te brengen aan uw opticien. Indien u te lang wacht kunnen de gevolgen groter worden.

Moderne en deskundige oogmeting in Stadshagen

Met behulp van de DNEye scanner van Rodenstock is Mijn Optiek Kale in staat om oogproblemen vroegtijdig op te sporen. Maak eenvoudig een afspraak voor een professionele oogcontrole.