Nieuws

Op deze nieuwspagina houden wij u graag op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen bij Mijn Optiek Kale. Ook leest u hier blogberichten over bijvoorbeeld hoe u uw ogen het beste kunt beschermen tegen UV stralen.   

Nieuwsberichten Mijn Optiek Kale

  • 1
17 feb 2021

De toename van bijziendheid bij kinderen is de afgelopen tijd vaak in het nieuws geweest. Vanwege de lockdown is bijziendheid bij kinderen verder tegenomen. Kinderen zitten meer thuis, kijken langer naar beeldschermen, krijgen online les en spelen minder buiten met vriendjes en vriendinnetjes. Volgens het Oogfonds en Procornea is het nu het juiste moment om ouders en kinderen bewust te maken van het belang van goede oogzorg. Aangezien kinderen hun ogen nog hun hele leven nodig hebben.

Wat is bijziendheid?

Bijziendheid, ook wel myopie genoemd, is een oogafwijking waarbij het zicht in de verte slechter is dan van dichtbij. Kinderen kunnen hierdoor bepaalde objecten van veraf niet goed scherp zien, bijvoorbeeld lezen wat op het schoolbord staat. Doordat kinderen al snel in aanraking komen met mobiele telefoons worden de ogen aangetast. Ook door het online les krijgen worden de ogen van de kinderen meer belast.

Laat kinderen meer buiten spelen

Een andere reden dat bijziendheid een groeiend probleem is, is het feit dat kinderen minder vaak buiten spelen dan vroeger. Kinderen spelen het liefst achter hun computer in plaats van dat zij buiten actief zijn. Het buiten spelen zorgt ervoor dat de kinderogen het nodige afwisseling krijgen (veraf en dichtbij kijken.) Ook door COVID-19 en de bijbehorende lockdown spelen kinderen minder buiten.

Goede oogzorg bij kinderen

Als bijziendheid tijdig wordt herkend, kan er eerder actie worden ondernomen. Een oogcontrole van de kinderogen hoort hier natuurlijk ook bij. Maak online een afspraak of bel 038 460 93 67 en kom erachter hoe gezond de ogen van jouw kind zijn. Dit is een speciale oogcheck voor kinderen tussen 8 en 17 jaar, uitgevoerd door één van onze gespecialiseerde opticiens. Ten slotte moedigen wij ouders aan om hun kinderen niet te veel op scherm te laten kijken en stimuleren wij ouders om hun kinderen meer buiten te laten spelen.