Nieuws

Op deze nieuwspagina houden wij u graag op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen bij Mijn Optiek Kale. Ook leest u hier blogberichten over bijvoorbeeld hoe u uw ogen het beste kunt beschermen tegen UV stralen.   

Nieuwsberichten Mijn Optiek Kale

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
13 feb 2020

Het Oogfonds en Procornea zijn vorige maand gestart met een nieuwe campagne: “de OogCheckWeken”. Deze campagne heeft als doel om oogproblemen bij kinderen onder de aandacht te brengen. Kinderen blijken steeds vaker bijziend te zijn door het (te) lang kijken naar beeldschermen van onder meer telefoons, tablets en laptops. In onze nieuwste blog lichten wij dit groeiende probleem uit.

Wat is bijziendheid?

Bijziendheid, ook wel myopie genoemd, is een oogafwijking waarbij het zicht in de verte slechter is dan van dichtbij. Hierdoor kunnen kinderen bepaalde objecten van veraf niet goed scherp zien, bijvoorbeeld lezen wat op het schoolbord staat.

Bijziendheid bij jongeren

Volgens recent onderzoek blijkt dat kinderen steeds minder goed veraf kunnen zien. Eén op de drie kinderen in Nederland is momenteel bijziend en over dertig jaar zal dit naar verwachting één op de twee kinderen zijn. Doordat kinderen op jonge leeftijd al in aanraking komen met mobiele telefoons en tablets worden de ogen sneller aangetast. Het sociale leven van kinderen speelt zich steeds vaker af online en dit gaat ten koste van hun ooggezondheid.

Meer buitenspelen

Een andere reden dat bijziendheid een groeiend probleem is, is het feit dat kinderen minder vaak buiten spelen dan vroeger. Kinderen spelen het liefst achter hun computer in plaats van dat zij buiten actief zijn. Het buiten spelen zorgt ervoor dat de kinderogen het nodige afwisseling krijgen (veraf en dichtbij kijken.)

OogCheckWeken voor kids

Mijn Optiek Kale hoopt dat de campagne leidt tot meer aandacht voor gezonde (kinder)ogen, bewustwording van de risico’s van progressieve myopie en het belang van regelmatige oogmetingen bij kinderen. Merkt u dat er iets mis is met het zicht van uw kind? Kom samen langs voor de gratis Kijk Verder Oogcheck. Dit is een oogcheck speciaal voor kinderen tussen 8 en 17 jaar, uitgevoerd door één van onze gespecialiseerde opticiens. Deze actie loopt tot en met zaterdag 14 maart 2020. Mijn Optiek heeft verschillende kinderbrillen in haar brillenzaak opgesteld in Zwolle. Kom gerust langs!