Nieuws

Op deze nieuwspagina houden wij u graag op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen bij Mijn Optiek Kale. Ook leest u hier blogberichten over bijvoorbeeld hoe u uw ogen het beste kunt beschermen tegen UV stralen.   

Nieuwsberichten Mijn Optiek Kale

 • 1
7 apr 2020

Draagt u al jaren een bril en heeft u sinds kort besloten om contactlenzen te gaan dragen? Voor de eerste keer lenzen dragen kan voor velen spannend zijn. Uw ogen zijn na ongeveer één tot twee weken gewend aan het dragen van lenzen. In onze nieuwste blog geven de contactlensspecialisten van Mijn Optiek Kale tips waarop u dient te letten wanneer u voor contactlenzen gaat.

lenzen Indoen, uitdoen en schoonmaken

Wanneer u voor het eerst lenzen wilt dragen, is het in- en uitdoen vaak het spannendste moment. Het aanraken van uw oog is wellicht onwennig, maar het in- en uitdoen went vrij snel. U krijgt deze handeling snel onder de knie. Ook het schoonmaken van lenzen vereist uw aandacht. Onze contactlensspecialisten geven u graag tips hoe u het beste uw lenzen kunt indoen en schoonmaken.

Heeft u last van droge ogen?

Ook wanneer u lenzen draagt kunt u last ondervinden van droge ogen. Bijvoorbeeld wanneer u een stoffige- of rokerige ruimte betreedt of lang achter een laptop heeft gezeten. Het gebruikmaken van oogdruppels is toegestaan, maar niet alle druppels zijn geschikt voor lensdragers. Onze specialisten adviseren u graag welke oogdruppels voor contactlensdragers het meest geschikt zijn.

Daarnaast geven wij u graag de volgende tips:

 1. Altijd eerst handen wassen en daarna goed drogen voordat u de lenzen aanraakt, zowel bij het inzetten als bij het uithalen;
 2. Houd uw nagels schoon, glad en kort;
 3. Eerst lenzen aanbrengen, daarna pas crèmes en/of make-up;
 4. Spoel iedere dag uw lenshouder uit met lenzenvloeistof en laat het goed drogen;
 5. Vervang uw lenshouder bij elke nieuwe fles vloeistof;
 6. Houd u aan het schema voor het vervangen van uw contactlenzen;
 7. Wijf de lens op de palm van uw hand met contactlensvloeistof, spoel hierna de lens af met contactlensvloeistof;
 8. Bewaar uw lenzen in de met contactlensvloeistof gevulde lenshouder;
 9. Vervang dagelijks uw contactlensvloeistof in de lenshouder, niet bijvullen;
 10. De contactlensspecialist geeft u advies over de juiste combinatie tussen lenzen en contactlensvloeistof, niet alle combinaties zijn geschikt;
 11. Om te bepalen of uw ogen werkelijk gezond zijn en blijven, raden wij u aan om elk halfjaar uw ogen bij uw contactlensspecialist of optometrist te laten controleren;
 12. Gebruik geen kraanwater.

lenzenspecialist van Zwolle

Bent u nieuwsgierig of contactlenzen voor u een uitkomst kunnen zijn? Bij Mijn Optiek Kale, opticien in Zwolle, is er altijd een contactlenzenspecialist aanwezig. Wij leggen u graag uit hoe u uw lenzen het beste kunt dragen, schoonmaken en bewaren. Wij plannen na één tot twee weken een afspraak in om te kijken of de contactlenzen u bevallen. Maak vandaag nog een afspraak met één van onze specialisten. Mijn Optiek Kale heeft verschillende lenzen in haar assortiment, bijvoorbeeld maandlenzen en daglenzen.