Nieuws

Op deze nieuwspagina houden wij u graag op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen bij Mijn Optiek Kale. Ook leest u hier blogberichten over bijvoorbeeld hoe u uw ogen het beste kunt beschermen tegen UV stralen.   

Nieuwsberichten Mijn Optiek Kale

  • 1
  • 2
2 jun 2020

Bent u op zoek naar een nieuwe zonnebril voor komende zomer? Bij het kopen van een zonnebril zijn er een aantal factoren waarop u kunt letten, waaronder of de bril uv-stralen filtert. In onze nieuwe blog geeft Mijn Optiek Kale tips waarop u kunt letten bij het kopen van een zonnebril.

Zonnebril met uv-bescherming

De meeste zonnebrillen bieden 100% uv-bescherming. De uv-bescherming zorgt ervoor dat uw ogen optimaal worden beschermd tegen verblinding door bijvoorbeeld de zon en zoveel mogelijk uv-straling. Uv-stralen kunnen leiden tot pijnlijke ontstekingen van het bindweefsel, wat kan resulteren in blijvende schade aan het hoornvlies.

Kleur en grootte van de glazen

De kleur van de brillenglazen zegt niets over de bescherming. Donkere glazen bieden niet direct meer bescherming voor uw ogen dan lichtere glazen. Daarnaast dient de zonnebril goed te worden afgestemd op uw gezicht. De glazen moeten voldoende groot zijn om uw ogen tegen invallende zonnestralen te beschermen. De zonnestralen moeten geen mogelijkheid krijgen om langs de boven- en/of zijkant van uw montuur toch contact te maken met uw ogen. De gediplomeerde opticiens van Mijn Optiek Kale helpen u graag met het vinden van een goede zonnebril die past bij uw gezichtsvorm.

Zonnebril voor kinderen

Een kinderzonnebril moet ook de ogen van uw zoon of dochter optimaal beschermen tegen schadelijke uv-stralen. De ogen van kinderen zijn extra kwetsbaar, waardoor het belangrijk is om hun ogen al vroeg te beschermen. Tenslotte is ook hier belangrijk dat de brillenglazen het gehele gezichtsveld van uw kind bedekken. 

zonnebrillen Zwolle

Mijn Optiek Kale beschikt over een ruime collectie moderne zonnebrillen. Wij hebben prachtige zonnebrillen van merken zoals Scotch & Soda, Komono en Rodenstock in onze collectie opgenomen. Een zonnebril op sterke behoort ook tot de mogelijkheden. Onze gediplomeerde opticiens nemen graag de tijd voor u en helpen graag bij uw zoektocht naar een nieuwe zonnebril. Kom langs in onze winkel in Stadshagen (Zwolle) om te kijken welke zonnebril het beste bij u past.