Nieuws

Op deze nieuwspagina houden wij u graag op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen bij Mijn Optiek Kale. Ook leest u hier blogberichten over bijvoorbeeld hoe u uw ogen het beste kunt beschermen tegen UV stralen.   

Nieuwsberichten Mijn Optiek Kale

  • 1
17 aug 2020

Bij een optometrisch onderzoek worden uw ogen op verschillende oogziektes onderzocht, zoals staar, glaucoom en maculadegeneratie. Tijdens het optometrisch onderzoek wordt er gekeken naar de sterkte van uw ogen, het hoornvlies, de ooglens en het netvlies.

Redenen voor een optometrisch onderzoek

Voordat het optometrisch onderzoek plaatsvindt stelt de optometrist u een aantal vragen over de gezondheid van uw ogen en en/of u momenteel oogklachten ervaart. Ook vragen over uw algemene gezondheid, werkomstandigheden en erfelijke oogziektes in uw directe omgeving komen aan bod. Vervolgens zal de optometrist starten met het onderzoeken van uw ogen. Het optometrisch onderzoek bestaat uit een meting van gezichtsscherpte en brilsterkte, oogdrukmeting en een netvliesfoto.

Gezichtsscherpte en brilsterkte

Om uw gezichtsscherpte vast te stellen wordt er gebruik gemaakt van kaarten met letters en/of kleine figuren. Op deze manier kan onze optometrist bepalen hoe goed uw ogen details scherp kunnen zien. Wanneer uw gezichtsscherpte onder niveau is, kan dit een aanleiding zijn om u te adviseren om een bril of contactlenzen te dragen.

Om uw brilsterkte te onderzoeken maakt onze optometrist gebruik van het meest innovatieve oogmeetapparaat van dit moment: de DNEye Scanner. De scanner doet namelijk niet één oogmeting, maar scant uw ogen met een onschadelijke lichtstraal waarbij op 1.500 punten zeer nauwkeurige metingen worden uitgevoerd.

Oogdrukmeting

Een optometrisch onderzoek bestaat uit diverse onderdelen, waaronder het meten van de oogdruk. Uit het meten van de oogdruk kan naar voren komen of er sprake is van glaucoom. Indien uw oogzenuw is beschadigd kan dit leiden tot een beperking in het gezichtsveld en derhalve glaucoom.

Netvliesfoto

Met een speciale camera wordt een foto van uw netvlies gemaakt. Aan de hand van deze foto kan de optometrist de bloedvaten in het netvlies nader onderzoeken en eventuele afwijkingen tijdig opsporen.

Na afloop van het optometrisch onderzoek bespreekt onze optometrist de uitkomsten van het oogonderzoek met u. Hierbij kan hij/zij u adviseren om een bril of contactlenzen te dragen of kan hij/zij u doorverwijzen naar een huisarts/oogarts.

Optometrisch onderzoek in Zwolle

Wilt u eerst meer informatie ontvangen over een optometrisch oogonderzoek? Kom langs in onze optiek in Zwolle of maak alvast een afspraak voor een uitgebreid optometrisch onderzoek en/of oogcontrole.