Nieuws

Op deze nieuwspagina houden wij u graag op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen bij Mijn Optiek Kale. Ook leest u hier blogberichten over bijvoorbeeld hoe u uw ogen het beste kunt beschermen tegen UV stralen.   

Nieuwsberichten Mijn Optiek Kale

  • 1
  • 2
12 nov 2020

Elk oog is anders en bestaat uit unieke kenmerken als kleur, vorm, grootte en sterkte afwijking. Voor vrijwel alle brillenglazen die vandaag de dag worden gemaakt, wordt echter nog steeds gebruik gemaakt van een 118 jaar oud gestandaardiseerd oogmodel voor de berekening van de brillenglazen. Als gevolg hiervan heeft 98% van de multifocaal dragers wereldwijd een bril die niet exact aansluit bij hun ogen.

Scherpste kijkervaring

Dankzij B.I.G. Vision van Rodenstock zijn wij nu in staat om brillenglazen te maken die zijn afgestemd op de biometrische data van elk individueel oog. Hierin gaan wij veel verder dan het huidige standaard binnen de optiekwereld. Het resultaat: de scherpst mogelijke kijkervaring, omdat de brillenglazen helemaal afgestemd zijn op de unieke kenmerken van uw ogen.

Biometrische data maken het verschil

Bij Mijn Optiek Kale onderzoeken onze gediplomeerde opticiens uw ogen met de hypernauwkeurige DNEye Scanner van Rodenstock en gebruiken duizenden gegevenspunten om uw beide ogen exact in kaart te brengen. Hierbij worden uw persoonlijke en biometrische parameters gemeten, zoals de lengte van uw ogen, de pupilgrootte, hun reactie op verschillende lichtomstandigheden en nog veel meer. Wanneer al deze gegevens worden gecombineerd, levert dit de informatie op die wij nodig hebben om glazen te produceren die exact aansluiten op uw persoonlijke gezichtsvermogen.

Van hypernauwkeurige oogmeting naar haarscherp zicht:

  1. Individuele oogmeting met de DNEye® Scanner;
  2. Digitale data transfer naar Rodenstock;
  3. Berekening biometrische data set;
  4. Samenstellen biometrisch oogmodel;
  5. Overdracht biometrische data naar glasproductie;
  6. Productie biometrische brillenglazen.

Voordelen biometrische brillenglazen

Daarnaast biedt de B.I.G. Vision grote voordelen zoals scherp zicht tijdens schemer en in het donker, meer details, kleuren en contrast en een kortere gewenningsperiode.

Oogmeting in Zwolle

Ontdek de voordelen van 100 procent individuele brillenglazen die exact overeenkomen met uw ogen. Wilt u de scherpst mogelijke kijkervaring of meer informatie over de voordelen van Biometrisch Intelligente Glazen? Maak vandaag nog een afspraak voor een deskundige en uitgebreide oogonderzoek in Zwolle.