Nieuws

Op deze nieuwspagina houden wij u graag op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen bij Mijn Optiek Kale. Ook leest u hier blogberichten over bijvoorbeeld hoe u uw ogen het beste kunt beschermen tegen UV stralen.   

Nieuwsberichten Mijn Optiek Kale

  • 1
  • 2
28 jan 2021

Het coronavirus heeft veel verandering met zich meegebracht het afgelopen jaar. De overheid blijft ook in het nieuwe jaar het thuiswerken stimuleren. Door het thuiswerken bestaat de kans dat je meer tijd besteed aan het kijken naar beeldschermen. Wanneer je minimaal twee uur per dag achter elkaar naar een beeldscherm kijkt, is het dragen van een beeldschermbril verstandig. Een beeldschermbril optimaliseert namelijk je zicht en zorgt voor minder vermoeide ogen.

Meer schermtijd door corona

Werk je thuis? Waarschijnlijk zit je iets minder lekker dan op je vertrouwde kantoorstoel. De eettafel waaraan je werkt is eigenlijk net een beetje te laag. Daarnaast is ook het contact met jouw collega’s anders, wellicht meer digitaal. Door het meer kijken naar een beeldscherm kunnen je ogen vermoeid worden of kun je last krijgen van hoofdpijn. Met behulp van een beeldschermbril kan je deze klachten verminderen.

Verschil tussen een gewone bril en een computerbril

De meeste brillen werken voor veraf, dichtbij (enkelvoudig) of een combinatie (multifocaal) hiervan. De tussenafstand waar je computerscherm zit valt soms buiten de boot. Met een beeldschermbril heb je voor iedere afstand scherp en comfortabel zicht: ook voor het middendeel. Beeldschermbrillen zijn speciaal ontworpen voor computerwerk. De glazen van een computerbril hebben een speciale coating om het licht van jouw beeldscherm te filteren.

Ideaal voor jonge thuiswerkers

Ben je jonger dan veertig jaar? Ook dan is een computerbril een echte (thuiswerk) must. Alle mensen zijn immers gebaat bij wat extra kijkhulp, zeker wanneer je ogen extra belast worden. Toch nog twijfels over het aanschaffen van een beeldschermbril? Wij zetten de voordelen van een beeldschermbril voor jou op een rij:

  1. Ogen raken minder vermoeid, zodat je meer energie hebt aan het einde van de dag;
  2. Minder last van hoofdpijn, dubbelzien of pijn in de schouders of nek;
  3. Beeldschermglazen passen in ieder montuur, waardoor je altijd stijlvol eruit kan zien.

Beelschermbril kopen in Zwolle

Thuiswerken blijft ook op de langere termijn onderdeel van ons leven. Het is van belang om goed voor jezelf te zorgen. Met een goede houding én een goede bril houd je werken achter de computer veel beter vol. Onze deskundige opticiens adviseren je graag over de voordelen van het dragen van een beeldschermbril. Kom langs in onze optiek in Zwolle of bel voor een afspraak 038-4609367.