• 1
  • 2
  • 3

Opticien, contactlensspecialist en optometrist

De opticien en optometrist meten monturen en brillenglazen aan. Hij/zij adviseert over het type glas en kijkt welk montuur het beste bij de sterkte van uw ogen past. En als uw bril kapot is, kan de opticien deze voor u repareren. Wilt u contactlenzen, dan komt u bij de contactlensspecialist of optometrist terecht die de lenzen aanmeet, samen met u beoordeelt welke lenzen geschikt zijn en bovendien de gezondheid van uw ogen periodiek controleert.

De optometrist kan nog veel meer

U gaat ook naar de optometrist als u last van uw ogen heeft. U ziet bijvoorbeeld wazig of u ziet vlekken, u heeft steeds branderige ogen en bent erg gevoelig voor licht. Het kan ook zijn dat u uw ogen wilt laten controleren op glaucoom of een andere erfelijke oogziekte. Voor bijna alle onderzoeken die de oogarts doet, kunt u vaak sneller en even goed bij de optometrist terecht. Een verwijsbrief heeft u hiervoor niet nodig. Als behandeling nodig blijkt, verwijst de optometrist u wel altijd door naar de oogarts. 

Oogonderzoek Stadshagen

Komt u binnenkort langs voor een oogonderzoek? Maak alvast een afspraak voor een optometrisch onderzoek (tel. 038 460 93 67).